Moje początki- proszę o radę/Renia 7474
Moderator: Beata:)
Dzięki dziewczyny ,ze zawsze byliście ze mną tez się cieszę ,ze nie muszę brać tych dziadowskich antydepresantow które tylko szkodziły a nie pomagały ,przycimiewaly mi umysł .Teraz mam swój plan dnia który próbuje realizować i idę do przodu .Nieraz mnie dopada jakiś dołek ale wtedy patrzę na moje dzieci i wiem ,ze jestem silna dla nich i nie mogę się podlamywac.Dziekuje Wam
-
- Posty: 1826
- Rejestracja: 2013-05-09, 09:51 Wiek: 50
- Lokalizacja: okolice Poznania
- Kontaktowanie:
http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=k ... UdCcmRu_Ug tutaj jest link do książki w formacie pdf. „Kuracja życia Dr Clark”
Może kogoś to zainteresuje ,pozdrawiam
Woda wewnątrz nas!
W naturze istnieje 135 rodzajów wody.W komórkach naszego organizmu woda
znajduję się pod specjalną postacią , którą nazywamy "strukturowaną".Każdy inny płyn, który dostaje się do naszego orgaznimy musi być przetworzony i oczyszczony .Podczas tego procesu orgaznim traci znaczną ilość energi.
WODA ,KTÓRĄ PIJEMY
Woda którą pijemy, zwiera w dużych ilościach nierozpuszczalne w naszym organiźmie sole wapnia i żelaza.Łatwo się można o tym przekonać , gdy popatrzymy na osad w naszym czajniku w którym gotujemy wodę.Wszystkie szkodliwe substancje ,które znajdują się w wodzie, przypalone resztki pokarmowe (z mięsa , z zup,itp)dostają się razem z wodą do organizmu co ułatwia tworzenie się w naszym organiźmie szkodliwych złogów,których jest mu się niezwykle trudno pozbyć.
Wodę się chloruje.Chlor- to gaz trujący, gromadząc się w organiźmie powoli go zatruwa .Chloru nie da się zlikwidować poprzez gotowanie.Dlatego by przyrządzić wodę do picia lub herbaty czy kawy należy użyć przegotowanej wody,która wcześniej postała minimum 2 -3 godziny (żeby trujący chlor się ulotnił).
W zwykłej wodzie wodociągowej znajdują się się domieszki promienio twórcze.Te domieszki również nie są eliminowane poprzez, gotowanie.Kiedy gotujemy wodę to niszczymy wiele szkodliwych substancji, ale razem z nimi aktywny tlen, którego tak bardzo potrzebuje nasz organizm.Podczas gotowania woda staje się "martwą",ponieważ zmienia swoją naturalną strukturę.Jest pozbawiona tej cennej informacji , którą posiada z wnętrza ziemi.Dlatego też ciągłe stosowanie wody goptowanej również nie jest bezpieczne dla organizmu.
WODA MINERALNA
W ostatnim czasie wiele osób ciągle pije i przygotowuje posiłki na wodzie mineralnej.W składzie wody mineralnej spotyka się jednak także sole i domieszki ,których orgaznim ludzi nie jest w stanie przyswoić.Niektóre z tych soli w ogóle nie są wydalane z organizmu.Mogą się gromadzić w mięśniach i stawach,powodując ich deformację.Wodę mineralną można pić przez jakiś określony czas,w ciągu 2-4 tygodni,poczym należy koniecznie zrobić przerwę na 2-4 miesiące.Szczególnie niewskazane jest ciągłe picie wody mineralnej przez dzieci,ponieważ szkodzy z tego będzie znacznie więcej niż korzyści.
A więc jaką wodę powiniśmy pić?
"STRUKTUROWA" woda - najkorzystnieja dla zdrowia
Najkorzystniejsza dla człowieka jest woda "strukturowana".
W przyrodzie spotyka się taką wodę w warzywach,owocach,ich sokach i roztopionym lodzie.Uczonych zainteresował fakt : dlaczego Jakuci naród z północy Rosji,mają średnią długość życia ponad 100 lat.Kal się okazuje nie posiadają wodociągów ani studni,spożywają niewielką ilość warzyw i owoców, w ogóle bardzo skromnie się odzywiają i właściwie wcale nie chorują.Rozwiązanie zagadki okazało się bardzo proste
- przez wszystkie wieki Jakuci korzystali z wody ,tnąc lód na płyty.
Co zostało stopione przez słońce,to pili.
WODA Z LODU
Każdy z nas wie,że starość rozpoczyna się od zmarszczek.A zmarszczki pojawiają się wtedy ,gdy komórki naszego organizmu zaczynają wysychać.Jedną z podstawowych przyczyn starzenia się jest utrata przez orgaznim zdolności przyswajania i przetwarzania wody,którą spożywamy
U osoby dorosłej proces rozrastania się kości już się zakończył.Dostarczone do organizmu zbędne ilości soli i wapnia z pożywieniem i wodą zaczynają się odkładać w naczyniach krwionośnych i stawach.To prowadzi do zaburzeń krwiobiegu,chorób układu pokarmowego,pojawienia się kamieni na wątrobie,w nerkach i stopniowego stanu chorobowego całego orgaznimu.
Żeby powstrzymać proceś starzenia się i zawsze młodo wyglądać należy nauczyć się przygotowywać i spożywać wodę z roztopionego lodu.
PRZYGOTOWANIE "stukturowanej" WODY Z ROZTOPIONEGO LODU.
Zwykłą wodę wodociągową nalać do garnuszka o dowolnej objętości, zagotować,przykryć pokrywką,ostudzić i wstawićdo zamrażalnika o temepraturze -4C na 2-3 godziny.Po tym jak woda zamarznie,przebić powstały lód,a wodę zlać.Otrzymana woda posiada właściwości "strukturowanej:.Pod względem swojego składu jest dokładnie taka sama ,jak woda znajdująca się w komórkach naszego organizmu.
Przygotowanie strukturowanej wody zimą jest bardziej uproszczone.Wystarczy tylko postawić za oknem lub na balkonie naczynie z przegotowaną wodą i następnie gdy wod zamarznie nie podgrzewając jej dać wodzie się roztopić.Nawet jedna szklanka wody z roztopionego lodu wypita na czczo codzienie znacznie poprawi państwa samopoczucie i wygląd zewnętrzny .Szczególnie korzystnie (zdrowo)jest pić wodę z roztopionego lodu ludziom w podeszłym wieku , ponieważ wymywa ona z orgaznimu nie tylko złogi ,ale również stare i martwe komórki ,co stanowi wspaniałą profilaktykę przeciwko różnym schorzeniom nowotworowym.
JAK PIć WODę ?
Najlepiej pić wodę zaraz po przebudzeniu, ale najpierw trzeba wypłukać usta,a następnie już można wypić 1/2 - 1 szklankę wody.Lepsza jest woda z roztopionego lodu.Wskazane jest pić ją małymi łyczkami.
Wiele osób ma nawyk popijania podczas spożywania pokarmów.Lepiej jest tego nie robić ,ponieważ woda,dostajac się do żołądka rozpuszcza soki zołądkowe i powoduje zaburzenie procesów trawiennych.Ciągły nawyk popijania podczas jedzenia prowadzi do powstawania gazów , wzdęć i zaparć.Wszelkie płyny najlepiej jest przyjmować na 15-20 minut przez jedzeniem i 1 godzinę po jedzeniu.
Jeśli po jedzeniu odczuwacie suchość w ustach to trzeba kilka razy przepłukać usta.Jeśli suchość się utrzymuje to mozna wtedy zjeść jedno jabłko.Jabłka należy jeść razem ze skórą(przedtem powinno oczywiście dokładne umyte).Oprócz tego jabłko trzeba jeść razem z nasionkami i komorą nasienną i wypluwać tylko to,czego nie można przeżuć.W komorze nasiennej jabłka i nasionkach znajduje się dużo jodu i innych cennych pierwiastków, które są tak niezbędne dla naszego organizmu.
Jest naukowo dowiedzione,że w 6 nasionach jabkła znajduje się dobowa dawka jodu.
Artykuł jest z ksiązki " JAK ŻYć DŁUGO I ZDROWO"
Autor: Michał Tombak
Bestseller roku 2000
Może kogoś to zainteresuje ,pozdrawiam
Woda wewnątrz nas!
W naturze istnieje 135 rodzajów wody.W komórkach naszego organizmu woda
znajduję się pod specjalną postacią , którą nazywamy "strukturowaną".Każdy inny płyn, który dostaje się do naszego orgaznimy musi być przetworzony i oczyszczony .Podczas tego procesu orgaznim traci znaczną ilość energi.
WODA ,KTÓRĄ PIJEMY
Woda którą pijemy, zwiera w dużych ilościach nierozpuszczalne w naszym organiźmie sole wapnia i żelaza.Łatwo się można o tym przekonać , gdy popatrzymy na osad w naszym czajniku w którym gotujemy wodę.Wszystkie szkodliwe substancje ,które znajdują się w wodzie, przypalone resztki pokarmowe (z mięsa , z zup,itp)dostają się razem z wodą do organizmu co ułatwia tworzenie się w naszym organiźmie szkodliwych złogów,których jest mu się niezwykle trudno pozbyć.
Wodę się chloruje.Chlor- to gaz trujący, gromadząc się w organiźmie powoli go zatruwa .Chloru nie da się zlikwidować poprzez gotowanie.Dlatego by przyrządzić wodę do picia lub herbaty czy kawy należy użyć przegotowanej wody,która wcześniej postała minimum 2 -3 godziny (żeby trujący chlor się ulotnił).
W zwykłej wodzie wodociągowej znajdują się się domieszki promienio twórcze.Te domieszki również nie są eliminowane poprzez, gotowanie.Kiedy gotujemy wodę to niszczymy wiele szkodliwych substancji, ale razem z nimi aktywny tlen, którego tak bardzo potrzebuje nasz organizm.Podczas gotowania woda staje się "martwą",ponieważ zmienia swoją naturalną strukturę.Jest pozbawiona tej cennej informacji , którą posiada z wnętrza ziemi.Dlatego też ciągłe stosowanie wody goptowanej również nie jest bezpieczne dla organizmu.
WODA MINERALNA
W ostatnim czasie wiele osób ciągle pije i przygotowuje posiłki na wodzie mineralnej.W składzie wody mineralnej spotyka się jednak także sole i domieszki ,których orgaznim ludzi nie jest w stanie przyswoić.Niektóre z tych soli w ogóle nie są wydalane z organizmu.Mogą się gromadzić w mięśniach i stawach,powodując ich deformację.Wodę mineralną można pić przez jakiś określony czas,w ciągu 2-4 tygodni,poczym należy koniecznie zrobić przerwę na 2-4 miesiące.Szczególnie niewskazane jest ciągłe picie wody mineralnej przez dzieci,ponieważ szkodzy z tego będzie znacznie więcej niż korzyści.
A więc jaką wodę powiniśmy pić?
"STRUKTUROWA" woda - najkorzystnieja dla zdrowia
Najkorzystniejsza dla człowieka jest woda "strukturowana".
W przyrodzie spotyka się taką wodę w warzywach,owocach,ich sokach i roztopionym lodzie.Uczonych zainteresował fakt : dlaczego Jakuci naród z północy Rosji,mają średnią długość życia ponad 100 lat.Kal się okazuje nie posiadają wodociągów ani studni,spożywają niewielką ilość warzyw i owoców, w ogóle bardzo skromnie się odzywiają i właściwie wcale nie chorują.Rozwiązanie zagadki okazało się bardzo proste
- przez wszystkie wieki Jakuci korzystali z wody ,tnąc lód na płyty.
Co zostało stopione przez słońce,to pili.
WODA Z LODU
Każdy z nas wie,że starość rozpoczyna się od zmarszczek.A zmarszczki pojawiają się wtedy ,gdy komórki naszego organizmu zaczynają wysychać.Jedną z podstawowych przyczyn starzenia się jest utrata przez orgaznim zdolności przyswajania i przetwarzania wody,którą spożywamy
U osoby dorosłej proces rozrastania się kości już się zakończył.Dostarczone do organizmu zbędne ilości soli i wapnia z pożywieniem i wodą zaczynają się odkładać w naczyniach krwionośnych i stawach.To prowadzi do zaburzeń krwiobiegu,chorób układu pokarmowego,pojawienia się kamieni na wątrobie,w nerkach i stopniowego stanu chorobowego całego orgaznimu.
Żeby powstrzymać proceś starzenia się i zawsze młodo wyglądać należy nauczyć się przygotowywać i spożywać wodę z roztopionego lodu.
PRZYGOTOWANIE "stukturowanej" WODY Z ROZTOPIONEGO LODU.
Zwykłą wodę wodociągową nalać do garnuszka o dowolnej objętości, zagotować,przykryć pokrywką,ostudzić i wstawićdo zamrażalnika o temepraturze -4C na 2-3 godziny.Po tym jak woda zamarznie,przebić powstały lód,a wodę zlać.Otrzymana woda posiada właściwości "strukturowanej:.Pod względem swojego składu jest dokładnie taka sama ,jak woda znajdująca się w komórkach naszego organizmu.
Przygotowanie strukturowanej wody zimą jest bardziej uproszczone.Wystarczy tylko postawić za oknem lub na balkonie naczynie z przegotowaną wodą i następnie gdy wod zamarznie nie podgrzewając jej dać wodzie się roztopić.Nawet jedna szklanka wody z roztopionego lodu wypita na czczo codzienie znacznie poprawi państwa samopoczucie i wygląd zewnętrzny .Szczególnie korzystnie (zdrowo)jest pić wodę z roztopionego lodu ludziom w podeszłym wieku , ponieważ wymywa ona z orgaznimu nie tylko złogi ,ale również stare i martwe komórki ,co stanowi wspaniałą profilaktykę przeciwko różnym schorzeniom nowotworowym.
JAK PIć WODę ?
Najlepiej pić wodę zaraz po przebudzeniu, ale najpierw trzeba wypłukać usta,a następnie już można wypić 1/2 - 1 szklankę wody.Lepsza jest woda z roztopionego lodu.Wskazane jest pić ją małymi łyczkami.
Wiele osób ma nawyk popijania podczas spożywania pokarmów.Lepiej jest tego nie robić ,ponieważ woda,dostajac się do żołądka rozpuszcza soki zołądkowe i powoduje zaburzenie procesów trawiennych.Ciągły nawyk popijania podczas jedzenia prowadzi do powstawania gazów , wzdęć i zaparć.Wszelkie płyny najlepiej jest przyjmować na 15-20 minut przez jedzeniem i 1 godzinę po jedzeniu.
Jeśli po jedzeniu odczuwacie suchość w ustach to trzeba kilka razy przepłukać usta.Jeśli suchość się utrzymuje to mozna wtedy zjeść jedno jabłko.Jabłka należy jeść razem ze skórą(przedtem powinno oczywiście dokładne umyte).Oprócz tego jabłko trzeba jeść razem z nasionkami i komorą nasienną i wypluwać tylko to,czego nie można przeżuć.W komorze nasiennej jabłka i nasionkach znajduje się dużo jodu i innych cennych pierwiastków, które są tak niezbędne dla naszego organizmu.
Jest naukowo dowiedzione,że w 6 nasionach jabkła znajduje się dobowa dawka jodu.
Artykuł jest z ksiązki " JAK ŻYć DŁUGO I ZDROWO"
Autor: Michał Tombak
Bestseller roku 2000
Ostatnio zmieniony 2014-03-18, 22:42 przez renia7474, łącznie zmieniany 2 razy.
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 56 gości