Ri pisze:Nie miałam pojęcia, że antybiotyki w połączeniu z cukrem mogą wywołać grzyba oO
Antybiotyki generalnie wywołują grzybicę, dlatego nawet jeśli lekarz nie zapisze to sama w aptece zapytaj o dobry probiotyk. Oczywiście zażywać w dużym odstępie czasu od antybiotyku. A cukier sprzyja rozwojowy grzybic... nawet bez antybiotyków. Przez cukier należy rozumieć tu także miód, syrop klonowy, daktylowy, z agawy, słodkie owoce czy bakalie - nawet te nie kandyzowane. A ksylitol i erytrol to już zupełnie co innego - na nich drożdże nie wyrosną. Tylko ksylitol to trzeba ostrożnie dawkować, bo inaczej bardzo mocno przeczyszcza. Ale jak kto bez posłodzonej herbaty żyć nie może - to ksylitol zamiast cukru jak raz się nada.
Tymczasem od kiedy piję herbatkę z czystka (nawet ekonomiczna, bo można 2-3x parzyć) to jakby mniej kawy pożądam. I pewnie dlatego wolniej do yerby dojrzewam.
A jak biurko nie wygodne to może spróbuj zdrzemnąć się pod biurkiem?
![;-)](./images/smilies/004.gif)